Osobnosti:

Petr Svoboda

Petr Svoboda

 










 

8.2.2019
Mistrovství České republiky ve vícebojích.

Od 8. do 10. února se v Praze v hale Otakara Jandery koná Mistrovství České republiky v hale ve vícebojích. Na startu budou také čtyři třebíčští závodníci.
Už v pátek zasáhli o boje o přední umístění Adam Havlíček a Kristýna Všetečková. Adam Havlíček závodí v sedmiboji žáků. Po první dnu mu patří čtvrtá příčka. Od medaile ho dělí 18 bodů. Víceboj zahájil dobře. V běhu na 60 metrů a ve vrhu koulí si udělal "osobáky". Ve skoku vysokém svůj nejlepší výkon vyrovnal. Ve skoku dalekém zaostal za svým maximem o 4 centimetry. Po první dnu je se svými výkony spokojený.



Kristýna asi od sebe čekala víc. Hned v úvodní disciplíně ji nevyšel start na první překážku. Běh přesto dokončila. Ve skoku vysokém si vyrovnala svůj nejlepší výkon, ale za to ve vrhu koulí zaostala za svým osobákem téměř o jeden metr. Všechny naděje na dobré umístění vzala dálka. Po třech přešlapech si připsala na svoje konto nula bodů. Chuť si spravila v závěrečném běhu na 800 metrů, kde si zlepšila osobák téměř o osm sekund.
Zítra závody pokračují. Adam Havlíček bude bojovat o medaili. Ke svému závodu už také nastoupí junioři Tobiáš Dvorský a Pavel Padělek. Na start se v elitní kategorii mužů postaví naši odchovanci Jiří Sýkora a Aleš Svoboda.

Z výsledků:
žáci
sedmiboj (po 1. dnu) - 4. Havlíček 2 323 (7,98-5,85-11,52-1,80)
dorostenky
pětiboj - 13. Všetečková 2 645 (9,84-1,53-9,45-NM-2:25,20)

Kompletní výsledky najdete zde.

Vratislav Fišera